Túrófánk 8. - sütőben sült
hozzávalók 5 főre
- 25 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- napraforgó olaj a kenéshez
- házi sárgabarack-dzsem a tálaláshoz
elkészítés
- A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a porcukrot és a sót.
- Hozzáadjuk a túrót és a tojásokat, majd kézzel jól összedolgozzuk. (Ilyenkor még ragacsos az állaga.)
- Alaposan belisztezett deszkán összegyúrjuk. Ekkor viszonylag sok lisztet vesz még fel. Puha, ruganyos tésztát kapunk.
- 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ez a mennyiség 2 tepsire való, így 2x16, tehát összesen 32 tallérunk lesz.)
- Tegyünk a tepsikbe sütőpapírt, és ecsettel olajozzuk be. Helyezzük rá a fánkocskákat, majd a tetejüket is kenjük le olajjal.
- Sütőben süssük meg.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 40x30 cm
|