Habos-epres élvezet.
Habos-epres élvezet Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 6 ek porcukor, 6 ek liszt, 3 ek tej, 3 ek olaj Krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 cs epres pudingpor, 7 dl tej Habhoz: 1 cs habpor, 1 cs habfixáló, 1,5 dl tej Díszítéshez: csokireszelék, csokidara Elkészítés: Először főzzük meg a 2 csomag pudingot a 7 dl tejjel. Hagyjuk kihűlni, de közben kevergessük, ne bőrösödjön be. Ezután kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgájába belekeverjük a cukrot, lisztet, tejet, olajat. A fehérjét kemény habbá verjük. Majd a masszát óvatosan beleforgatjuk a habba, de vigyázzunk, nehogy összetörjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon készre sütjük. Majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a pudingba. Ajánlatos botmixert használni, így biztos krémes lesz. A piskóta ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk és beletöltjük a pudingos krémet. A 1,5 dl tejet, a habport és a habfixálót egy tálba öntjük kemény habbá verjük és a piskóta tetejére kenjük. A süti tetejét csokidarával díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
|