Madártej
Hozzávalók: 1,5 l tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 ek liszt Elkészítés: A tejet felforraljuk, közben a tojásokat szétválasztjuk és a tojásfehérjét 3 ek cukorral kemény habbá verjük. A forró tejbe belekanalazzuk a habot és pár perc után megfordítjuk, hogy a másik oldala is megfőjön. Ha a másik oldala is megfőtt egy szűrőtálba kiszedjük, a tejet pedig leszűrjük egy másik edénybe. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a lisztel. Majd óvatosan kanalazunk rá egy kis forró tejet és elkeverjük, hogy hígabb legyen. Ha elég híg vissza tesszük a tűzre a tejet és belekeverjük a tojássárgájás masszát. Kicsit főzzük, majd áttöltjük kis edényekbe vagy egy nagyba és ráhelyezzük a "madarakat".
|