Kelt leveles sajtos rúd recept
|
hozzávalók / 4 adag
50 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
1 ek só
1 teáskanál cukor
1 ek napraforgó olaj
12 dkg tejföl
2 dl víz
25 dkg margarin
1 db tojás (a tetejére)
5 dkg sajt (a tetejére)
elkészítés
1. A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a hideg margarint nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
3. A tésztát hajtogatjuk, majd 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és a hajtogatást még háromszor megismételjük, 20-20 perc pihentetéssel.
4. A tésztát kinyújtjuk, lekenjük egy sózott, felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (én most a felére szórtam szezámmagot is), hosszúkás rudakra vágjuk.
5. A rudakat tepsire tesszük, és 15 percig kelesztjük.
6. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses
|
|