Mézeskalács ízű bejgli
Hozzávalók
Tészta
A mézeskalács töltelékhez
Elkészítés
Tészta
-
Bejgli tésztához: A liszthez adjuk a vajat, cukrot, sót és összemorzsoljuk. Kis fészket készítünk, majd a 2 tojássárgáját hozzáadjuk. Tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Miután felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kigyúrjuk! Mikor ez meg van, hűvös helyen pihentetjük még fél órát. Pihentetés után négy részre osztottam.
-
Tölthetjük dióval, mákkal, gesztenyével vagy ebben az esetben mézeskalács töltelékkel. A lényeg, hogy 250 gramm tésztához kb vagy legalább 250 gramm töltelék legyen.
-
A mézeskalács töltelékhez: A kekszet ledaráljuk, a mézes fűszerkeveréket hozzáadjuk, majd a cukrot, vajat, a narancs reszelt héjat és levet, amennyit felvesz, hogy egy kenhető massza legyen belőle.
-
A tészta 1/4-ét kinyújtjuk, és rákenjük a tölteléket, a végeit vékonyan felhajtjuk és felcsavarjuk. Pihentetjük legalább fél órát hűvös helyen, ez idő alatt megkenjük a tojássárgájával, később a fehérjével, és megszurkáljuk villával. A sütőt előmelegítjük 180-200C-ra (ez nálam 4-es fokozat), szép pirosra sütjük, kb. 30-35 perc alatt.
-
|