Szaftos, zöldbabos csirkeragu: friss kenyérrel tunkolva az igazi |
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel. Sózd, borsozd, szórd meg curryporral, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy percig, majd dobd rá a fűszeres csirkekockákat, és süsd át őket. Öntsd fel egy kevés fehérborral, majd néhány perc múlva, ha az alkohol elpárolgott, add hozzá a zöldbabot, és kanalazd bele a tejszínt és a paradicsompürét. A mártást szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és fedő alatt, néha megkevergetve hagyd, hogy a zöldbab megpuhuljon, az ízek pedig összefőjenek. Friss kenyérrel tálald.
|
|